Ексклюзиви
четвер, 06 жовтня 2016 14:57

Експерт розповів, скільки банківських відділень закриють до кінця року

Експерт розповів, скільки банківських відділень закриють до кінця року

З початку року кількість банківських відділень скоротилася на 1 153. Зараз їх в Україні до 10 718, повідомили в Нацбанку.

Це нормально, і до кінця року банкіри будуть скорочувати відділення максимально, щоб зберегти фінустанови. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Олексій Кущ, радник президента Асоціації українських банків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку року кошти клієнтів Укргазбанку збільшилися на 22 млрд грн

"Банківська система була створена під параметри ринку, який розвивався в Україні останні 10 років. Він був динамічним. За останні роки скоротилася кількість клієнтів банків. Зокрема, активної частини населення, які можуть брати кредити, відкривати депозити. Раніше банки намагалися йти до клієнта, розширити базу. Тепер, навпаки, скорочують персонал і збільшують центральні відділення. Туди збирають найбільш професійних працівників. Також банки більше надають дистанційних послуг", - пояснює Кущ.

Ощадбанк закрив 366 відділень, Приватбанк - 259 відділень, Укрсиббанк - 46 відділень, Правексбанк - 40, "Південний" - 25.

"Насамперед відділення закривають ті банки, які працювали в роздрібному сегменті. Утримувати мережу дорого. Плюс у тому, що банки скорочують витрати. У них є шанс підвищити рентабельність у важких економічних умовах. Серед мінусів те, що така стратегія відсікає 50% нових клієнтів", - додає Олексій Кущ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент дав прогноз газетному ринку

Мережа Укргазбанку в січні-вересні зросла на 49 відділень. Експерт пояснює, що ця фінустанова мала невелику кількість відділень до цього.

"Наші банки не вкладають кошти в навчання персоналу, створення нових продуктів. Вони відстають від західного світу. У бюджетах банків витрати на розвиток відсікають першими. А це позначається на рівні послуг", - каже Олексій Кущ.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, скільки банківських відділень закриють до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути