понеділок, 15 січня 2018 13:59

Експерт розповів, як вирішити проблему авто на єврономерах

Експерт розповів, як вирішити проблему авто на єврономерах
Потрібно зменшити податки на імпорт машин. Фото: ТСН

В Україні необхідно створити умови, коли завозити і користуватися автомобілями на "євробляхах" буде невигідно. Досягти цього можна через зменшення податків на імпорт машин.

"Держава має встановити податок на ввезення таких машин на рівні 1000-1400 євро. Тоді люди не захочуть віддавати гроші чужому дядькові-посереднику, щоб користуватися автомобілем, який їм не належить. Вони краще заплатять до бюджету й офіційно оформлять ці машини. Ми зараз працюємо над таким законопроектом", - заявив голова асоціації автоімпортерів Олег Назаренко, пише LIGA.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, як розраховуватимуть податок на розкішні авто

Відповідний проект закону передбачає повне скасування мита на всі автомобілі, крім тих, що поставлені з країни-агресора чи вироблені в ній. Також законопроект передбачає повне скасування акцизу.

"Звісно, в такому варіанті законопроект можуть не ухвалити. Тому, я вважаю, що без проблем можна обнулити мито щодо Угоди про асоціацію з ЄС. По акцизу готовий до діалогу. Якщо Мінфін вважає, що акциз в якихось обсягах треба зберегти, потрібно виробити модель його зниження", - підсумував Назаренко.

295 "євроблях" задекларували українські чиновники. Більша частина (53,3%) задекларованих автомобілів на іноземній реєстрації з'явилися 2016 року. Для порівняння: 2015-го їх було — 16,9%. Найбільше чиновників їздять на "єврономерах" у прикордонних областях - Закарпатській (25,7%) і Львівській (20,6%). Замикає трійку лідерів Київська область та місто Київ (11,1%).

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як вирішити проблему авто на єврономерах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути