неділя, 18 лютого 2018 13:14

Експерт розповів, як зміняться ціни на квартири в Україні

Експерт розповів, як зміняться ціни на квартири в Україні

Так звані малогабаритні квартири не будуть опускатися в ціні і можуть зрости у вартості.

Про це в ефірі ObozTV заявив експерт з нерухомості Іван Кудояр.

"Природно, є категорії житла, які не будуть падати в ціні, вони можуть навіть підвищуватися. Це маленькі квартири. Зараз забудовники націлені на будівництво саме маленького житла, смарт-житла в 25-30 квадратних метрів. Такі квартири як користувалися попитом, так і залишаться, їх будуть купувати і ціна може підвищуватися ", - говорить Іван Кудояр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї продали на 7 млн грн неіснуючих квартир

Експерт зазначив популярність цієї категорії житла.

"Зараз забудовник мало того, що будує маленькі квартири, він пропонує квартири з досить хорошим дизайнерським ремонтом. Це сучасні санвузли, сучасні кухні, вони вже входять в комплект квартири. Тобто витративши 30-35 тисяч доларів можна купити квартиру і на наступний день в'їхати жити ", - додав експерт.

Вартість квартир на вторинному ринку буде знижуватися, вважає Кудояр.

"Ринок нерухомості різний і кожні його сегменти по-різному реагують на одні й ті ж подразники. Скажу, що "хрущовки ", дев'ятиповерхівки, ті, які побудовані в 50-80-ті роки минулого століття, будуть падати в ціні. Молоде покоління не сильно любить купувати подібні квартири. Вони віддають перевагу новому житлу в сучасних комплексах, щоб це були нові під'їзди, одна соціальний прошарок".

За останні 10 років в Україні падають ціни на житло в доларовому еквіваленті. Відбувається це через знецінення гривні, падіння купівельної спроможності українців, нестабільної ситуації у Донбасі. Очікується, що 2018 року нерухомість подешевшає близько на 10%, хоча критичного обвалу не буде.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як зміняться ціни на квартири в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути