Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2018 10:00

Експерт розповів, де готують найдешевший борщ

Експерт розповів, де готують найдешевший борщ
Середньостатистична ціна борщу по Україні становить 89,5 грн. Фото: RestOn

Найдешевший борщ в Україні готують у Волинській області. Страва коштує 82,2 грн.

"У Волинській області 600 грам свинини коштує 58,4 гривень, 500 грам картоплі – 2,7 гривні. За 500 грам буряку доведеться сплатити 3,7 гривні, за 300 грам капусти – 1,3 гривню, 200 грам моркви і цибулі – 1,5 і 1,2 гривню, відповідно. 250 грам сметани коштуватимуть 13,4 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За словами експерта, дорожче, 84,1 грн, коштуватиме приготувати борщ на Донеччині. 85,7 грн за страву доведеться сплатити жителям Львівської, Рівненської та Тернопільської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштуватиме Великодній кошик 2018 року

"Середньостатистична ціна борщу по Україні становить 89,5 гривень. Ключовим показником вартості борщу є свинина. Ціни на свинину в світі падають вже з жовтня минулого року. Українці цей тренд бачать лише в місяці, коли національна валюта є стабільною, або дорожчає. Це можна було спостерігати в жовтні-листопаді торік та в лютому цього. Отож, курсові коливання мають більший вплив, ніж падіння світової ціни", - додав Дорошенко.

Він підсумував, що найближчі роки в Україні очікується будівництво овочесховищ, куди можна буде закласти практично весь урожай. Бо країна виробляє значно більше овочів, ніж вживає та експортує. Тому частина з них псується.

З 1 січня 2020 року в Україні заборонять продавати м'ясо домашніх тварин, птахів, нутрії, кролятину, якщо їх забили не на бойні. Крім того, має бути спеціальний експлуатаційний дозвіл. Таким чином, жителі сіл можуть втратити можливість продавати домашнє м'ясо. За порушення цих правил загрожує штраф до 850 грн.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, де готують найдешевший борщ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути