Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 15:44

Експерт пояснив,чому українці не бажають жити за кордоном

Експерт пояснив,чому українці не бажають жити за кордоном
Більшість українців їздять на роботу за кордон заради кращого заробітку. Фото:facebook

Українські трудові мігранти не хочуть залишатися в Польщі. Про це йдеться в дослідженні польської компанії Personnel Service.

"Українці ніколи не хотіли залишатися в Польщі. Таку ілюзію створила преса. З 2016 року ми проводили опитування, якими підтвержували, що від 74 до 77% українців не планують там залишатися, навіть ті, хто мав довгострокові контракти на роботу. Більшість українців працюють там не за спеціальністю, а на некваліфікованій роботі. Відповідно, їм складно буде придбати житло та адаптуватися в суспільстві. Більшість українців хочуть заробити гроші і повернутися", - каже Gazeta.ua президент міжнародної асоціації з працевлаштування Василь Воскобойник.

Торік українці перерахували 9,2 мільярди доларів. За три роки 23,8 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі хочуть створити державне агенство для захисту українських заробітчан

"Людина, яка знаходить роботу за кордоном, – трудиться, не деградує, не спивається і не стає злочинцем. Бачить світ, іншу організацію соціуму. Після повернення на батьківщину здобутий досвід застосовує тут", - каже експерт.

Щоб утримати тут українців, потрібно піднімати зарплату. Зараз йдеться про 14-16 тисяч гривень. Можливість займатися бізнесом в Україні, розвиток інституту приватної власності, зміни в судових правоохоронних систем таким образом, щоб вони дійсно захищали наших громадян.

За даними дослідження, 74% українців не хочуть залишатися в Польщі на тривалий період. Причина - важко отримати доступ до нерухомості, освіти і соцдопомоги. Не змогли відповісти на питання 15% опитаних.

Дослідники запитували працівників з України, чому вони обрали Польщу країною трудової еміграції. 53% опитаних назвали географічну близькість, 44% - рівень заробітків, 34% - невеликий мовний бар'єр.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив,чому українці не бажають жити за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути