Ексклюзиви
понеділок, 25 квітня 2016 17:28

Експерт пояснив, яким містам вигідно доплачувати лоукостерам

Експерт пояснив, яким містам вигідно доплачувати лоукостерам
travel.tochka.net

В Мінінфраструктури розробляють програму, яка б стимулювала бюджетних авіаперевізників з Європи заходити на український ринок. Програма передбачає доплати перевізникам, а також інші преференції. Це поширена практика в Європі. Про це Gazeta.ua розповів експерт з транспорту Олександр Кава.

"В Європі бюджетним авіаперевізникам муніципалітети міст доплачують за те, що вони відкривають туди рейси. Це доволі поширений досвід в Європі, але це стосується невеликих міст. За рахунок таких доплат вони отримують нових туристів. На це міг би піти, наприклад, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці", – говорить Олександр Кава.

Для приходу на український ринок бюджетних авіаперевізників - лоукостів, на заваді стоїть низький попит. В Україні користуються авіатранспортом лише 1 млн українців.

"Немає дешевих тарифів без дорогих. Середня вартість квитка лоукост-компанії дешевша тільки приблизно на 15%. Для переважної більшості українців це занадто дороге задоволення. Пасажиропотік минулого року склав 10 мільйонів, але частина з них - це іноземці, а інша частина - українці, які літають по кілька разів на рік. Послугами авіакомпаній користується не більше мільйона громадян України", – говорить експерт.

Нові авіакомпанії поки що мало цікавляться українським ринком. За останні 2 роки він втратив третину пасажиропотоку. Найдешевше українцям користуватися лоукостерами з Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, яким містам вигідно доплачувати лоукостерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути