понеділок, 12 березня 2018 15:39

Експерт пояснив, що сприяє зміцненню гривні

Експерт пояснив, що сприяє зміцненню гривні
Одна із причин падіння курсу долара – жорстка монетарна політика Нацбанку. Фото: Еспресо

Сьогодні, 12 березня, Нацбанк оголосив аукціон на придбання $100 млн на міжбанку.

"Подібними діями регулятор утримує гривню від надмірно різкого зміцнення. Також, користуючись сприятливою кон'юнктурою валютного ринку, поповнює золотовалютні резерви", - повідомив старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, пише "Сегодня".

З минулого понеділка офіційний курс долара знизився з 26,54 грн до 26,09 грн. Крім цього, з 26,48 грн до 25,93 грн зменшився середньозважений курс долара на міжбанку.

"На минулому тижні курс долара до гривні продовжив зниження на всіх сегментах валютного ринку на 1,5-2,1 відсотка. Причому падіння американської валюти помітно прискорилося", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує година роботи українців

Долар дешевшатиме далі.

"Через тиждень безготівковий долар може знизитися до 25,6 гривні. Готівковий у банках буде торгуватися 25,5 - 25,9 гривні", - зазначив Іосуб.

Одна з причин падіння курсу долара – жорстка монетарна політика Нацбанку. З 1 березня регулятор продовжив політику "дорогих грошей" - підвищив облікову ставку до 17%.

Зміцнення курсу гривні в останні тижні свідчить про зміну несприятливих сезонних чинників на більш сприятливі фактори. За словами заступника Голови Нацбанку Олега Чурія, на стан валютного ринку вплинуло покращення девальваційних очікувань. Також у другій половині січня збільшилася пропозиція валюти з боку клієнтів на готівковому сегменті валютного ринку. Обсяг чистої пропозиції валюти зріс у січні до $257 млн. Це найбільший показник за місяць із липня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, що сприяє зміцненню гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути