вівторок, 19 квітня 2016 15:35

Експерт пояснив, чому невигідно купувати квартиру у передмісті Києва

Експерт пояснив, чому невигідно купувати квартиру у передмісті Києва
domik.ua

Ціни на квадратні метри в новобудовах на околиці Києва та у передмісті відрізняються на 50-100 доларів. Про це Gazeta.ua розповів експерт із нерухомості Сергій Костецький.

"Будувати житло в передмісті стало невигідно. Раніше місця-супутники приваблювали своєю ціною. Сьогодні ціна у передмісті і у віддалених районах столиці зрівнялася. Купити квартиру на столичній Троєщині чи Борщагівці можна за ті ж гроші, що й у Вишгороді чи Броварах", – каже експерт.

У середньому квадратний метр житла на етапі фундаменту коштує від 13 до 15 тис. грн. У передмісті забудовники суттєво знизили свою активність.

"Ціна будівництва зростає, але коли забудовник підіймає ціну на тисячу гривень за "квадрат" у передмісті, попит зникає взагалі. Якщо така ситуація продовжиться, забудовники взагалі звідти підуть", – пояснює Сергій Костецький.

У рейтингу найпривабливіших передмість - Коцюбинське, Бровари і Вишгород. Привабливості додає наближеність до метро. З Вишгороду до станції метро "Героїв Дніпра" 8 кілометрів.

"Привабливі райони - Софіївська, Петрівська Борщагівка, Вишневе, так звана буферна зона перед Києвом. Купують квартири в передмісті ті, хто хоче жити за містом і не орієнтується на столицю", – резюмує Костецький.

За його словами, ринок нерухомості навесні дещо пожвавився, але залишається хитким. Забудовники будують житла більше, ніж можуть продати.

Нагадаємо, трикімнатну квартиру у Києві можна купити за 50 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому невигідно купувати квартиру у передмісті Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути