понеділок, 24 липня 2017 21:10

Експерт пояснив, чому дорожчає євро

Експерт пояснив, чому дорожчає євро
Євро дорожчає не тільки проти гривні, але і проти більшості світових валют. Фото: Прага

Євро дорожчає через поліпшення економічної ситуації в єврозоні. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів аналітик "Альпарі" Веселін Петков.

"Євро дорожчає не тільки проти гривні, але і проти більшості світових валют з початку березня поточного року. Причинами є поліпшення економічної ситуації в Європі, продовження ультра м'якої грошово-кредитної політики з боку Європейського центрального банку (ЄЦБ). Зростання в єврозоні триває вже 16 кварталів поспіль. ЄЦБ поки не збирається різко міняти курс монетарної політики, що повинно сприятливо вплинути на європейську економіку і відповідно на євро", - говорить аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновник пояснив, чому більше не буде долара по 8 грн

Оптимістичні економічні прогнози збільшують попит на євро.

"Зростання курсу євро проти гривні останні місяці можна пояснити сильним попитом на євро і розпродажами доларів з боку глобальних інвесторів. Попит також спровокований більш скептичними прогнозами щодо американської економіки, яка перебуває в застої. Ситуація може змінитися в другому півріччі", - додав Веселін Петков.

Національний банк України на 24 липня встановив курс гривні до євро на рівні 30,14 грн. Це на 37 коп. більше, ніж було перед вихідними. В обмінниках євро перетнув психологічну позначку в 30 грн. ще минулого тижня.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому дорожчає євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути