Ексклюзиви
субота, 28 липня 2018 09:19

Експерт показав зв`язок між пенсією та падінням гривні

Експерт показав зв`язок між пенсією та падінням гривні
За словами екс-міністра, Пенсійний фонд не виконує план по доходах

Однією з причин падіння гривні щодо долара є невиконання Пенсійним фондом плану по доходах. Також гривна знецінюється через нестачу валюти для розрахунку із зовнішніми боргами і додаткову емісію.

Про це розповів екс-міністр економіки Володимир Лановий, пише 24 канал.

За словами екс-міністра, Пенсійний фонд не виконує план по доходах.

"Виник дефіцит у 30 млрд. грн. Наслідоком стала проблема з виплатою пенсій. У Держказначействі на кредитивувннягрошей немає. Цей ланцюжок міг призвести до випуску додаткової гривневої маси, не передбаченої планами монетизації",– сказав Лановий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким буде курс долара до кінця року - прогноз

На думку Ланового, затримка виплат пенсій відіб'ється на несплаті комунальних послуг. Через нестачу цих платежів споживачі не заплатять постачальникам електроенергії і газу, які теж почнуть вимагати погашення боргів.

"В основі ситуації з гривнею і виплатами пенсій лежить невиконання плану по доходах Пенсійним фондом. Держбюджет і Пенсійний фонд були прийняті надто оптимістично, незважаючи на провальний стан економіки. Буде додаткова емісія. Уряд зарезервував собі курс на кінець 2018 року більше 27 гривень за долар. Гройсман розповідає про успіхи в першому кварталі, а насправді було невиконання доходів бюджету", – розповів експерт.

Продавці прогнозують, що найбільший наплив тих, хто купує "вітаміни" про запас, для заморожування чи консервації почнеться через два-три тижні. Поки що, таких покупців небагато і беруть вони в основному сезонні ягоди. Та очікувати, що сезонні ягоди стануть дешевшими - не варто. Їх ціна є сталою, у будь-який період часу.

Зараз ви читаєте новину «Експерт показав зв`язок між пенсією та падінням гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути