середа, 23 листопада 2016 11:30

Експерт пояснив, скільки ще дешевшатимуть цитрусові

Експерт пояснив, скільки ще дешевшатимуть цитрусові
vidomosti-ua.com

Цитрусові продовжують дешевшати через надлишок їх на ринку. Така тенденція протримається недовго. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів гендиректор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"На ринку надлишок цитрусових. З одного боку, цьогоріч маємо гарний врожай і в Південній Америці, і в Єгипті, Туреччині та Європі. З іншого - російський ринок закритий для Єгипту та Туреччини. Однак, ціна на цитрусові досягла дна. Можливо, ще тиждень ціни трохи підуть вниз. Далі цитрусові дорожчатимуть, бо наближаються новорічні свята", - пояснює фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 продуктів, які найбільше подорожчали в магазинах

Недорогі апельсини на ринках коштують в середньому 23,75 грн за кг. За тиждень вони подешевшали на 1,75 грн. Лимон подешевшав на 2,75 грн. У середньому кілограм лимонів обійдеться в 35 грн. На 1,5 грн впали в ціні за тиждень грейпфрути. В середньому ціна за кілограм опустилася до 30,75 грн. Найменше знизили ціну на мандарини - на 50 коп. Їх кілограм коштує в середньому 22,25 грн.

Найбільше цитрусових на вітчизняний ринок потрапляє з Туреччини та Єгипту.

Відтоді як уряд скасував державне регулювання цін на соціальні продукти харчуваня на 0,5% подорожчав рис, майже на 9% - молоко і сметана, на 2,3% - житній хліб, на 1,7% зросла ціна борошна і ковбаси.

У магазинах продають підробки органічних продуктів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, скільки ще дешевшатимуть цитрусові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути