субота, 16 листопада 2013 10:52

Експерт не радить пов'язувати проблему Тимошенко із курсом гривні

Експерт не радить пов'язувати проблему Тимошенко із курсом гривні
Борис Кушнірук Фото: kryvda.com

Економіст Борис Кушнірук вважає, що не варто прямо пов'язувати проблему колишнього прем'єра Юлії Тимошенко із курсом гривні. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Я би не робив таких припущень, що саме суперечка довкола питання Тимошенко тисне на курс гривні", - наголосив експерт.

Водночас, Кушнірук розказав: "Всі виходять з того, що якщо відбудеться негативний сценарій, і Угоду не підпишуть, то уряд зіштовхнеться із суттєвою проблемою. А саме – за рахунок чого покривати розриви, які існують по доходах, по резервах".

"В цьому році Україна фактично покрила всі борги, при чому значний борг повністю сплатив МВФ, то в наступному році ще будуть проблеми. І якщо не буде Угоди, то шанси на співробітництво із МВФ, ЄС, США навряд чи будуть реалізовані. Враховуючи лише цей фактор зрозуміла занепокоєність багатьох. Але лише в такому зв'язку", - резюмував він.

Нагадаємо, іноземні ЗМІ повідомили, що дискусія довкола проблем з виїздом за кордон Юлії Тимошенко, що є умовою для підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, відбивається на курсі гривні. Долар підріс на 0,5 відсотка й коштував 8 гривень 21,6 коп., таким чином досягнувши найвищої вартості за останній рік. Водночас ф'ючерсні контракти вказують на ймовірну девальвацію української валюти ще на 15 відсотків упродовж наступних місяців. У зв'язку зі зниженням шансів на підписання Україною угоди про вільну торгівлю з Європейським Союзом через нерозв'язання питання Тимошенко, зросла також вартість кредитно-дефолтних свопів (Credit Default Swaps), цінних паперів, що передбачають виплати їхнім власникам у разі незмоги України погасити кредитні зобов'язання.

Зараз ви читаєте новину «Експерт не радить пов'язувати проблему Тимошенко із курсом гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути