понеділок, 24 грудня 2012 15:35

Експерт назвав основні завдання для наступного голови НБУ

Експерт назвав основні завдання для наступного голови НБУ
Фото: glavcom.ua

Одним з основних завдань нового голови Національного банку України (НБУ) буде налагодження більш тісної співпраці з урядом.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло.

"Думаю, завданням Національного банку буде перш за все більш тісна співпраця з урядом і формування бачення власної участі в реалізації стратегічних завдань модернізації економіки. У цьому завдання - економічне зростання, макроекономічна стабільність як взаємодоповнювальні речі", - сказав Жаліло.

Другим завданням НБУ, вважає експерт, буде формування нової моделі політики.

"Цей рік показав, що Україна відходить від стандартної економічної моделі, яка базується на експортоорієнтованому виробництві. Напевне, ми не повернемося до цієї моделі. Ми повинні будувати нову модель, в якій внутрішній попит і внутрішнє інвестування будуть рушіями економічного зростання", - розповів Жаліло.

Він додав що за таких умов притік валюти в Україну зменшиться, внаслідок чого курс національної валюти буде більш нестабільним, а отже на перехідному етапі формування нової політики НБУ посилить адміністрування.

Нагадаємо, сьогодні президент Віктор Янукович підписав наказ про призначення першим віце-прем'єром голову НБУ Сергія Арбузова.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав основні завдання для наступного голови НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути