субота, 03 березня 2018 21:10

Експерт назвав найзатребуваніші професії в Україні

Експерт назвав найзатребуваніші професії в Україні
Великій кількості вакантних місць на виробництві також сприяє трудова міграція. Фото: grapecare

В Україні великий попит на виробничі професії. Адже третій рік поспіль зростає економіка. Роботодавцям потрібно більше працівників, ніж це було у кризові роки, розповів Gazeta.ua Сергій Марченко, засновник компанії "Рекрутинг майбутнього".

"На найбільших сайтах пошуку роботи у 2015 році було відкрито 50 тисяч виробничих вакансій. У 2017 році їх стало вдвічі більше - 100 тисяч", - зауважив він.

Великій кількості вакантних місць на виробництві також сприяє трудова міграція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де найшвидше зростають зарплати в Україні

"Люди робітничих професій в Україні у середньому заробляють близько 200-400 євро. У Польщі, залежно від інтенсивності роботи, вони мають 700-1000 євро. Таким чином, українські роботодавці програють конкуренцію за трудові ресурси. Крім того, випускники профтехсвіти одразу після навчального закладу не можуть працювати. Зазвичай компанії-роботодавці пропонують додаткові курси. Вони готові наймати працівників без досвіду і навчати їх", - наголосив Сергій Марченко.

Він підсумував, що український ринок праці найбільше потребує працівників промисловості, програмування та аграрного бізнесу.

У лютому 2018 року до списку професій загальнодержавного значення додали ще шість позицій. Відтепер держава оплачуватиме навчання зварників, машиністів дорожньо-будівельних машин, монтажників систем утеплення будівель, слюсарів з механоскладальних робіт, слюсарів-інструментальників і слюсарів-ремонтників.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав найзатребуваніші професії в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути