четвер, 14 липня 2016 11:31

Експерт cпрогнозував ціни на зріджений газ для авто

Експерт cпрогнозував ціни на зріджений газ для авто

Зріджений газ для автомобілів буде дорожчати до кінця липня і може досягти ціни 10,50 грн за літр, а потім почне дешевшати до 9 грн.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів аналітик консалтингової групи "А-95" Артем Куюн.

"З початку липня газ для автомобілів подорожчав більше ніж на півтори гривні і коштує зараз 9,78 гривні за літр. Це сталося через різкий ріст оптових цін, який почався у другій половині червня. За місяць тонна газу подорожчала з 210 до 370 доларів", - сказав експерт.

Артем Куюн пояснив, що подорожчання оптових партій сталося через сезонне збільшення попиту в Росії та її торговельну війну за нафту з Білоруссю. Саме ці 2 країни були основними постачальниками зрідженого газу в Україну.

"Потенціал подорожчання ще не вичерпаний. Тільки завдяки дуже жорсткій конкуренції, роздрібні ціни настільки відстають від оптових. Якби конкуренція була меншою, газ би вже коштував 11 гривень. Думаю, що насправді до кінця липня він подорожчає тільки до 10,50. Але така ситуація не буде тривалою. Якщо високі ціни триматимуться довго, Україна знайде європейських продавців, які погодяться постачати дешевше. Після піку, ціни мають повернутися на відмітку меншу за 9 гривень", - розповів аналітик.

Зараз ви читаєте новину «Експерт cпрогнозував ціни на зріджений газ для авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути