вівторок, 22 травня 2012 10:55

Екс-депутат Держдуми купив одну з найбільших фармкомпаній України

Екс-депутат Держдуми купив одну з найбільших фармкомпаній України
Олександр Шишкін став власником ДК "Здоров'я". Фото: 1tvnet.ru

Колишній депутат Держдуми і екс-власник "Амурметала" Олександр Шишкін на початку року став власником української групи компаній "Здоров'я", що входить в десятку найбільших місцевих виробників ліків.

Вартість придбаних активів може досягати $150 млн. Про це з посиланням на джерел повідомляє "Комерсант" у публікації Олега Трутнэва і Вероніки Гаврилюк "Олександр Шишкін заробив на ліки" (№ 90 (4875), 22.05.2012).

Про те, що Олександр Шишкін став власником ДК "Здоров'я", виданню розповіли два джерела на фармацевтичному ринку Росії та Україні. Один з них посилається на топ-менеджера "Здоров'я", за словами якого консолідація компанії російським бізнесменом выдбулася на початку цього року.

"Шишкін вже давно входив до складу акціонерів, але єдиним власником став недавно", - повідомило інше джерело.

Про угоду чули також заступник гендиректора Stada CIS (російський підрозділ німецької компанії) Іван Глушков і один з українських інвестбанкірів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінекології співпрацюватиме з найбільшою приватною нафтовою компанією в світі

Отримати коментарі Шишкіна вчора не вдалося.

Фармацевтична ГК "Здоров'я" об'єднує три заводи в Харкові ("Здоров'я", "Здоров'я народу" і "Дослідний завод ДНЦЛЗ") і завод в Києві "Фармекс" (колишній "Макс-Велл"). Потужності дозволяють випускати щорічно 45 млн ампул, 65 млн упаковок таблеток, 10,2 млн пакетів порошків, 18 млн упаковок гранул, 12,4 млн упаковок капсул, 2 млн балонів аерозолів і спреїв, 4,5 млн одиниць м'яких лікарських форм (мазі, креми, гелі), 8,3 млн одиниць рідких лікарських форм (сиропи, краплі, настої, розчини, суспензії, емульсії, еліксири).

За даними "Фармексперту", в 2011 році "Здоров'я" займало дев'яте місце в рейтингу найбільших виробників ліків в Україні з часткою ринку 2,76% при виручці $77,3 млн в оптових цінах. Обсяг ринку становив $ 2,8 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Екс-депутат Держдуми купив одну з найбільших фармкомпаній України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути