пʼятниця, 02 лютого 2018 11:35

Економіст розповів, чому вигідно співпрацювати з МВФ

Економіст розповів, чому вигідно співпрацювати з МВФ
Продавати облігації вигідно високопосадовцям, які отримують прибутки від контролю економіки. Фото: Економічна правда

Курс національної валюти залежить від співпраці України з МВФ.

"Очевидно, що Адміністрація президента не зацікавлена в подальшому співробітництві з фондом. Я думаю, що Україна не отримає фінансування МВФ чи ЄС до виборів президента 2019 року. Через це гривня залишатиметься слабкою", - заявив аналітик Atlantic Council і професор Джорджтаунського університету Андерс Ослунд, передає "Економічна правда".

Наразі обсяг міжнародних резервів України складає $18 млрд. Однак через малий обсяг імпорту наявних резервів недостатньо.

"Українська влада дбає про власне збагачення, а не про добробут населення. У вересні минулого року Україна розмістила єврооблігації на $3 мільярди під 7,375% річних. Щоправда необхідних реформ не відбулося. Якщо Україну спіткає фінансова криза, вона буде спричинена лише українськими можновладцями", - запевнив Андерс Ослунд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причини повільного росту економіки України

Продаж облігацій, які здійснює Україна, – це стратегія уникнення економічного зростання.

"Цьогоріч Україна зможе продати облігацій на декілька мільярдів доларів. Це вигідно високопосадовцям, адже вони отримують прибутки, бо контролюють економіку. Якщо з'явиться багато інвесторів, топові чиновники втратять контроль над економікою. Таким чином їх прибутки зменшаться", - резюмував експерт.

Міжнародний валютний фонд завершить четвертий перегляд програми розширеного фінансування України після ухвалення закону про Антикорупційний суд і приведення цін на газ до ринкового рівня. Такі умови озвучив глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман. Серед інших завдань представник МВФ відзначив утримання інфляції, нарощування міжнародних резервів України, збереження політики гнучкого обмінного курсу для підтримки конкурентоспроможності української економіки.

Зараз ви читаєте новину «Економіст розповів, чому вигідно співпрацювати з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути