вівторок, 18 червня 2019 10:43

Економіка зростає, а доходи - ні: експерт назвав причину

Економіка зростає, а доходи - ні: експерт назвав причину
Економіка України щороку відстає від економіки європейських країн. Фото: en-media.tv

Цьогоріч українці матимуть на 2,7% більше товарів і послуг, ніж торік. Водночас стануть біднішими порівняно з жителями інших країн.

"Люди порівнюють себе з оточенням. Вони їдуть у Польщу і бачать, що там життя поліпшується швидше, ніж у нас. Їдуть у Західну Європу або США і бачать, що там взагалі економіка зростає космічними темпами. У багатьох сьогодні вже є плазмові телевізори, смартфони. Цього не було у 90-ті минулого століття. Виходить, що з кожним роком живемо краще. Але це самозаспокоєння, яке не призводить ні до чого хорошого", - говорить президент інвестиційної групи "Універ" Тарас Козак, передає Сегодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий банк дав оцінку української економіки

За його словами, економіка України щороку відстає за економіку європейських країн.

"За підсумками цього року станемо ще біднішими щодо інших країн. Можна сказати, що за підсумками року українці стануть трохи багатшими, ніж вчора, але ще біднішими, ніж, скажімо, поляки", - наголосив Козак.

В Україні найбільшу середньомісячну зарплату у першому кварталі 2019-го отримували у сфері авіаційного транспорту — 25 850 грн. Щоправда, це на 19,6% менше, ніж торік. Працівники сфери фінансової та страхової діяльності отримували 18 572 грн - на 17,9% більше, ніж 2018-го. У сфері інформації та телекомунікації платили 16 362 грн. Це на 24,9% більше, ніж отримували працівники торік.

Зараз ви читаєте новину «Економіка зростає, а доходи - ні: експерт назвав причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути