Ексклюзиви
субота, 28 листопада 2020 01:34

Економіка впаде не більше ніж на 5% - Офіс президента

Економіка впаде не більше ніж на 5% - Офіс президента
ВВП впаде не більше ніж на 5%. Фото: Укрінформ

Офіс президента очікує падіння ВВП не більше 5% в 2020 році.

"Ми починали цей рік з очікування зростання економіки, 4% зростання економіки був досить оптимістичний прогноз. Потім почалася пандемія, і ми очікували, що економіка України впаде десь приблизно на 7%. Ми вже за місяць до завершення року, ми вже бачимо , що очікування економічного падіння буде не таким поганим, економіка України не впаде більше, ніж на 5%, а 2% різниці в ВВП - це досить істотно", - заступник керівника Офісу Президента Юлія Ковалів сказала в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Падіння економіки означає зниження надходжень грошей в бюджет і спричиняє збільшення податків або скорочення соціальних витрат, однак влада не пішла таким шляхом, а збільшила з вересня мінімальну зарплату до 5 тис. гривень, лікарям введена надбавка, пенсіонерам проіндексована пенсія і введені доплати.

У 2021 року також планується 2-етапне підвищення мінімальної зарплати: з січня - до 6 тис. гривень і з грудня - до 6,5 тис. гривень в складний час пандемії коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин вихідного дня неефективний, треба локдаун - Рубан

Нагадаємо, економісти закликають ввести жорсткий карантин в Україні до кінця року. Вони вважають, що в порівнянні з весняним локдауном, втрати бюджету не будуть настільки значними.

Зараз ви читаєте новину «Економіка впаде не більше ніж на 5% - Офіс президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути