Ексклюзиви
четвер, 21 березня 2013 01:13

Економіка України потребує правої ідеології — експерт

Економіка України потребує правої ідеології — експерт
Олександр Савченко. Фото: tvi.ua

Екс-заступник голови Національного банку України, доктор економічних наук Олександр Савченко вважає, що соціальне становище та економічна ситуація в Україні вимагають запровадження правої ідеології.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.

На його думку, так ідеологічно мала би діяти чинна влада. Однак цього не відбувається, тому виникає соціальна потреба на правоорієнтовану політичну силу.

"Проблема не в кредитах, а в тому, що торік було нульове зростання ВВП і мінусове промислове виробництво", - зазначив Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров обіцяє за два роки створити нову промисловість країни

Крім того, за словами експерта, у цьому році для влади вже зрозуміло, що буде мінус, принаймні в першому кварталі, як у ВВП, так і у промислових виробництвах.

"Банки не кредитують економіку, ставки дуже великі, – пояснив економіст. – Притік іноземних інвестицій – це українські гроші, які повертаються. Насправді є відтік прямих іноземних інвестицій".

На переконання Савченка, необхідно робити реформи правого толку: перестати бути популістами, чесно сказати людям, що треба робити.

"Є попит на праву партію. Ми вважали, що Партія регіонів – це права партія. Але, на жаль, політичний популізм тягне їх уліво", - наголосив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Економіка України потребує правої ідеології — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути