середа, 19 грудня 2012 20:40

Економічного компромісу щодо Митного союзу не буде - експерт

Економічного компромісу щодо Митного союзу не буде - експерт
Фото: obozrevatel.com

Проводячи переговори з Російською Федерацією щодо співробітництва з Митним союзом, Україна не має забувати про євроінтеграцію.

Про це заявив експерт Київського центру політичних досліджень і конфліктології Антон Фінько у ефірі "Ера-FM".

"Для України конче важливо у діалозі з Російською Федерацією водночас створити умови для збереження своїх позицій на європейському напрямку. Проте ми не маємо забувати, що перед Україною не постало питання про вибір між Європейським союзом і Митним союзом. На превеликий жаль для всіх прихильників євроінтеграції, підписання угоди про зону вільної торгівлі та асоціацію аж ніяк не наближає Україну до повноправного членства в ЄС", - сказав Фінько.

У свою чергу, директор Агентства соціальних комунікацій Сергій Бєлашко висловив сумнів у можливість досягнення економічного компромісу між Україною та Росією у питанні вступу до Митного союзу.

"По основному питанню у Києва та Москви немає взаєморозуміння. І навряд чи воно з'явиться після консультацій на рівні експертів. Це політичне рішення, і має прийматися на найвищому рівні", - зауважив Бєлашко.

Зараз ви читаєте новину «Економічного компромісу щодо Митного союзу не буде - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути