четвер, 13 березня 2014 16:21

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Економічний бойкот: російські товари можуть зникнути зі Львова через 10 днів
2

З кінця лютого у Львові бойкотують товари російських виробників. Перед тим три місяці тривав бойкот товарів підприємств, що належать членам Партії регіонів.

"Наша мета - не підтримувати фінансово окупантів. Ми ведемо активну просвітницьку діяльність у соцмережах", - розповів координатор акції Олег Радик.

За його словами, найбільше учасників бойкоту - у Львові.

"Але дуже активні Київ, Харків, Чернігів", - додав Радик.

Біля торгових точок у центрі міста та храмів активісти роздають листівки і плакати.

"Інформуємо людей, які бренди є російськими. Зараз в переліку їх близько 60: банки, виробники продуктів, косметики, одягу, напоїв. За два дні роздали 18 тисяч листівок. Спілкуємося із власниками магазинів, закладів харчуванням, супермаркетів, аби вони не підтримували російського постачальника. Економічний бойкот "регіоналів" дав зрозуміти людям, що можна протестувати і мати результати - у Львові із партії повиходили всі депутати. Якщо не можна вплинути на Москву політично, то ми будемо впливати економічно. Російські товари не дешевші і не якісніші від українських чи інших відповідників", - запевнив Радик.

Російські товари зникнуть зі Львова через 10 днів, вважає активіст. Прогнозує, що найдовше протримаються на полицях біля прикордонних із Росією міст.

Учасники акції планують бойкотувати санаторії в Криму, які належать Росії.

Українців підтримують у світі - у Польщі, Литві і Латвії активно бойкотують заправки "Лукойл". У деяких містах Німеччини російських туристів не пускають до кав'ярень і пабів.

"Російські бренди маскуються під європейські. Звичайні споживачі можуть не знати, що, наприклад, одяг "Паоло Конте" чи молодіжні "Оджі" - це російські виробники. Або "італійські" макарони "Гранд Паста" роблять в Челябінській області. Потрібно не лише уважно дивитися на штрих-код - 46, а й уважно читати, яка країна є виробником. Наприклад, чай ми купуємо індійський, але розфасований у Росії. Ми ні в якому разі не пропонуємо альтернативу - купувати в інших закладах конкретну продукцію. Людина має зробити свій вибір", - каже Радик.

Зараз ви читаєте новину «Економічний бойкот: російські товари можуть зникнути зі Львова через 10 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути