Ексклюзиви
середа, 17 серпня 2011 12:37

ЄБРР вклав $ 6 мільйонів в українські упаковки

ЄБРР вклав $ 6 мільйонів в українські упаковки

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) набуває міноритарну частку в українському виробнику упаковки, групі компаній "Хаск" (Харків).

"Пряма інвестиція $ 6 млн для підтримки розширення виробника упаковки ... Кошти банку будуть використані для розширення виробництва клейкої стрічки і високоякісних пакувальних матеріалів з гнучкого пластику", - повідомлено в прес-релізі ЄБРР.

Інвестиція дозволить "Хаск" профінансувати придбання сучасного обладнання в рамках її програми розширення.

При цьому в прес-релізі наголошено, що у зв'язку з відновленням харчового сектора середній темп зростання сегмента пластикової упаковки в період 2010-2017 років очікують на рівні 14%: після установки нових виробничих потужностей "Хаск" буде добре підготовлена ??до задоволення цього зростаючого попиту на високоякісну упаковкудля харчів.

"Хаск" планує, серед іншого, збільшити виробництво упаковки на основі плівки ПВХ і парафінованого паперу для російського, казахстанського та українського ринків.

"Цей проект сприятиме реалізації стратегії компанії "Хаск", спрямованої на утримання її позиції як одного з найбільших виробників клейкої стрічки в СНД. Він також відповідає стратегії банку, спрямованої на підтримку місцевих виробників, оскільки допоможе замінити імпортні пакувальні матеріали високоякісними, але менш дорогими пакувальними матеріалами місцевого виробництва", - резюмовано в прес-релізі.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України дозволив ЄБРР придбати близько 25% в кіпрській Narta Trading Limited, якій належить 100% ТОВ "Хаск Холдинг", що в свою чергу, володіє 100% великого виробника липких стрічок і гнучкої упаковки "Хаск-Флекс".

Зараз ви читаєте новину «ЄБРР вклав $ 6 мільйонів в українські упаковки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути