Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2013 12:14

ЄБРР минулого року інвестував в Україну майже мільярд євро

ЄБРР минулого року інвестував в Україну майже мільярд євро
Фото: flickr.com

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) в 2012 році інвестував в українську економіку 934 млн євро в рамках 35 проектів.

Про це повідомила прес-служба ЄБРР.

Найбільшим проектом ЄБРР в Україні минулого року став кредит для "Дніпропетровського метрополітену" під державну гарантію на суму 152 млн євро. Кошти цього кредиту будуть використані для завершення будівництва існуючої лінії метро.

Крім того, в 2012 році ЄБРР розпочав реалізацію комплексної програми модернізації систем централізованого теплопостачання в Україні, в рамках якої були підписані проекти модернізації відповідних систем у Житомирі та Тернополі (по 10 млн євро). Ще одним муніципальним проектом став перший для ЄБРР великий проект у Криму - кредит у 10 млн євро на модернізацію систем водопостачання і каналізації в районі Великої Ялти.

Минулого року банк також продовжив кредитування в транспортному секторі. Кредит на суму $62,5 млн для "Укрзалізниці" буде використаний для закупівлі вантажних вагонів, кредит на суму до 41 млн євро для "Украероруху" буде використаний для модернізації систем управління повітряним рухом.

Крім того, майже 180 млн євро було виділено на проекти в сільському господарстві, яке традиційно є одним із пріоритетних секторів для ЄБРР в Україні.

Станом на 1 січня 2013 ЄБРР узяв зобов'язання щодо надання понад 8,2 млрд євро кредитів в рамках 318 проектів.

Зараз ви читаєте новину «ЄБРР минулого року інвестував в Україну майже мільярд євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути