понеділок, 25 березня 2013 16:02

ЄБРР погодився дати Україні 300 мільйонів євро на безпеку АЕС

ЄБРР погодився дати Україні 300 мільйонів євро на безпеку АЕС
Україна і Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) сьогодні підписали кредитну угоду на 300 млн євро. Фото: obozrevatel.com

Україна і Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) сьогодні підписали кредитну угоду на 300 млн євро у рамках комплексної програми підвищення безпеки енергоблоків українських АЕС.

Угоду з української сторони підписали міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький і в.о. президента НАЕК "Енергоатом" Віссаріон Кім, з боку банку - директор представництва ЄБРР в Україні Андре Куусвек.

"Цей проект дуже важливий для України в контексті підтримання високого ступеня безпеки ядерних установок", - сказав Куусвек.

Гроші почнуть надаватися в 2013 році, термін кредиту - 15 років, процентна ставка - Libor по євро +1%.

Нагадаємо, ЄБРР прийняв рішення про участь в реалізації комплексної програми підвищення безпеки енергоблоків українських АЕС, що перебувають в експлуатації, шляхом надання кредиту на суму 300 млн євро 12 березня 2013 року.

У цілому програма оцінюється 1,4 млрд євро. Ще 300 млн євро надасть Європейське співтовариство з атомної енергії (Euratom).

Зараз ви читаєте новину «ЄБРР погодився дати Україні 300 мільйонів євро на безпеку АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути