вівторок, 04 квітня 2017 17:56

ДТЕК Ахметова продає електроенергію Молдові дешевше, ніж українським компаніям - експерт

ДТЕК Ахметова продає електроенергію Молдові дешевше, ніж українським компаніям - експерт
Журналіст Олександр Дубинський вважає, що Рінат Ахметов (на фото) вирішив тимчасово продавати надлишок електроенергії в Молдову, щоб не знижувати ціну в Україні

Компанія Ахметова продає електроенергію в Молдову на $10 нижче, ніж на внутрішньому ринку України

Компанія DTEK Trading, що входить до ДТЕК Рината Ахметова, продала електроенергію в Молдову за тарифом, який на $10 нижче, ніж на внутрішньому ринку України.

Про це повідомив журналіст Олександр Дубінський на своїй сторінці в Facebook.

"Тут ДТЕК хвалиться тим, що буде поставляти електроенергію в Молдову. Так ось, знаючі люди стверджують, що це стало можливо тому, що змінилися правила розрахунку ціни електроенергії для експорту з частини об'єднаної енергосистеми України, яка не відноситься до окремого виділеного "острову" (Бурштин). Нові тарифи, встановлені НКРЕ, дозволять експортувати електрику в Молдову орієнтовно на $10/МВт дешевше, ніж можуть купити на оптовому ринку електроенергії українські компанії", - пише Дубинський.

"Звичайно, можна припустити, що це такий подарунок президента для історичної батьківщини. Але, насправді, я думаю, причина в іншому - у власника ДТЕК Ахметова падають обсяги збуту електроенергії в Україні. Звичайно, можна було знизити ціни для своєї економіки... Але, Ринат Леонідович вирішив по-іншому - тимчасово продавати надлишок електроенергії в Молдову. Тільки б не знижувати ціну тут, в Україні", - зазначає журналіст.

На його думку, Ахметов зміг продати електроенергію за даним тарифом лише завдяки підтримці голови НКРЕКП Дмитра Вовка.

Як раніше повідомляли ЗМІ, компанія Energocom підписала з DTEK Trading, що входять в ДТЕК Ахметова, контракт на поставку електроенергії в Молдову на період з 1 квітня 2017 року по 31 березня 2018 року по $50,2 за 1 МВт год. Про це повідомляє Міністерство економіки Молдови.

Зараз ви читаєте новину «ДТЕК Ахметова продає електроенергію Молдові дешевше, ніж українським компаніям - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути