пʼятниця, 30 січня 2015 11:31

Друг Путіна обіцяє збудувати міст у Крим до кінця 2018 року

Друг Путіна обіцяє збудувати міст у Крим до кінця 2018 року
Аркадій Ротенберг і Володимир Путін. Фото: kasparov.ru

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав розпорядження про призначення компанії "Стройгазмонтаж" Аркадія Ротенберга генпідрядником з будівництва мосту з Росії в окупований Крим. Про це пише "Коммерсантъ".

Доля скандального проекту довго залишалася невизначеною, досі не готове навіть техніко-економічне обґрунтування (ТЕО).

Аркадій Ротенберг називає міст своїм заключним великим проектом, визнаючи, що це своєрідна чорна мітка і повна ізоляція від Заходу, пише видання.

Сьогодні має бути опубліковано розпорядження уряду, яким єдиним виконавцем контракту на будівництво мосту через Керченську протоку затверджується "Стройгазмонтаж", розповіли "Ъ" кілька джерел, знайомих з ситуацією.

Як розповів "Ъ" сам Ротенберг, докладної документації по проекту поки немає, не визначена і його остаточна вартість. З середини осені в якості орієнтира називалися 228,3 млрд руб., і бізнесмен називає цифру реальною, але підкреслює, що вона ще може бути скоригована.

Строк до кінця 2018 року, про який говорив президент Володимир Путін, Аркадій Ротенберг обіцяє виконати.

В грудні 2014 року Сергій Аксьонов заявив, що для будівництва мосту потрібна згода України, якої Київ не дасть, і запропонував будувати тунель. Експерти з морського права підтверджують, що діючі договори вимагають узгодити проект мосту з Україною.

Нагадаємо, на початку грудня агентство Bloomberg писало про те, що доходи компаній, наближених до президента РФ Володимира Путіна олігархів Аркадія Ротенберга і Геннадія Тимченко, зросли після введених проти них санкцій завдяки тому, що "друзі Путіна" монополізували ринок державних замовлень.

Тимченко, між тим, відмовився від будівництва Керченського мосту через зависокі ризики проекту

Зараз ви читаєте новину «Друг Путіна обіцяє збудувати міст у Крим до кінця 2018 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути