вівторок, 09 грудня 2014 13:32

"Друг Путіна" не збирається будувати міст у Крим - надто ризикований проект

"Друг Путіна" не збирається будувати міст у Крим - надто ризикований проект
Фото: lenta.ru

Російський бізнесмен Геннадій Тимченко відмовився від будівництва Керченського мосту через високі ризики проекту. Про це повідомляє Прайм.

"Це дуже важкий для нас проект. Не впевнений, що ми впораємося. Не хочеться брати на себе репутаційні ризики. Не зрозуміло, яка буде вартість, проекту немає. Ніхто не розуміє, яка там геологія. І ми не розуміємо. Тому це дуже ризикована історія. Я просто боюся взятися і не подужати", - сказав він.

Раніше джерело в "Стройтрансгазі" говорило, що компанія відмовилася брати участь у будівництві мосту через Керченську протоку.

"Незважаючи на те, що раніше "Стройтрансгаз" розглядав можливість участі в проекті, в поточній ситуації реалізація проекту не виглядає можливою для компанії", - повідомив він.

Проте офіційного підтвердження ця інформація тоді не отримала: представник Тимченко відмовився коментувати ситуацію "до офіційного оголошення рішення держави про вибір генпідрядника".

Раніше керівник Росавтодору Роман Старовойт заявляв про те, що інтерес до проекту виявляють 7 найбільших інфраструктурних компаній, однією з найбільш зацікавлених він називав "Стройтрансгаз".

До кінця року уряд РФ має обрати єдиного виконавця за контрактом на будівництво мостового переходу через Керченську протоку вартістю 228 млрд рублів (без урахування підходів з боку Криму і Краснодарського краю). Міст повинен бути побудований і зданий в експлуатацію в 2018 році.

Зараз ви читаєте новину «"Друг Путіна" не збирається будувати міст у Крим - надто ризикований проект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути