понеділок, 31 липня 2017 15:53

Дороги, мости, метро: в Кабміні сказали, на які проекти виділять гроші

Дороги, мости, метро: в Кабміні сказали, на які проекти виділять гроші
У Мінінфраструктури розробили проект Національної транспортної стратегії – 2030. Фото: esu.com.ua

Міністерство інфраструктури України разом з європейськими експертами розробили проект Національної транспортної стратегії – 2030.

Про це написав у блозі заступник глави Мінінфраструктури з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.

"Ми провели регіональні обговорення в Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові та Полтаві та визначили пріоритетні інфраструктурні проекти. В Одесі три проекти: побудова нової злітно-посадкової смуги (цей проект оцінюється приблизно у $150 млн), окружної одеської траси ($100 млн) та бетонної дороги Одеса–Миколаїв ($150 млн). У Львові – створення європейської колії зі Львова, вантажний термінал з вузької на широку колію та пасажирське сполучення Львів–Варшава. Також обговорювався проект північної об'їзної дороги, це складова проекту Гданськ–Одеса. У Харківській області визначено такі пріоритетні інфраструктурні проекти: будівництво метро в Харкові (вартість – близько $370 млн), яке може бути профінансовано за рахунок кредитів ЄБРР та ЄІБ; запровадження електронного квитка в Харківській області; планується також завершення будівництва в аеропорту Харкова. В Полтавській – будівництво мосту біля Кременчука ($330 млн). Отримали фінансування на новий Кременчуцький міст, але його проект ще допрацьовується, початок будівництва заплановано на 14 вересня. Також ми оновили ТЕО щодо Подільсько-Воскресенського переходу, виділили на нього 1,2 млрд грн, розморозили будівництво. Вже готове ТЕО на Миколаївський міст, чекаємо на відповідь від японського кредитного агентства JICA".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажирів потягу затопило під час дощу

Також планують відновити транспортне сполучення по Дніпру. На це виділять 600 млн грн.

"На весь комплекс робіт треба близько 600 млн грн, ми даємо поки що 100 млн. Це бюджетні кошті, включно з допомогою Європейської комісії. Також домовилися з європейськими банками про залучення кредиту в 50 млн євро. У вересні маємо підписувати договори на фінансування робіт, які стартують наступного року, а саме закінчення ремонту інших шлюзів. На це піде 20 млн євро. Решта коштів буде спрямована на поглиблення Дніпра на окремих ділянках і, можливо, на якусь портову інфраструктуру. Це небагато коштів. Щоб річка запрацювала, треба дві речі: кошти, і це ми вирішуємо кредитом в 50 млн євро, та ухвалення закону про внутрішній водний транспорт".

Як заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, стратегія охоплюватиме період до 2030 року і визначить напрямок розвитку сектора на наступні 15 років.

Стратегія базується на положеннях угоди про асоціацію та Стратегії сталого розвитку України - 2020 року та охопить усі заплановані реформи і напрямки роботи, враховуючи адміністративну реформу міністерства.

Зараз ви читаєте новину «Дороги, мости, метро: в Кабміні сказали, на які проекти виділять гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути