Ексклюзиви
вівторок, 22 березня 2016 13:59

Долар обвалили і Нацбанк його скуповує

Долар обвалили і Нацбанк його скуповує

Міжбанківський валютний ринок сьогодні просів на 47 коп. до 26,03-26,08 грн. за долар, а Нацбанк поставив максимальний курс викупу на рівні 26,10 грн.за долар. Надлишок валюти пояснюють необхідністю аграріям платити податки наприкінці місяця. Падіння долара триває вже другий день.

Про це пише UBR.

"Починалися торги на міжбанку з рівнів 26,0-26,15 гривні за долар, після чого котирування пішли до 26,03-26,08 гривні за долар, і десь до 11 години Нацбанк заявив про проведення аукціону з викупу долара загальним обсягом 50 мільйонів доларів. Заявки приймалися до 12 годин, тільки конкурентні (неконкурентні, без вказівки курсів, не бралися). В результаті курс відсікання був встановлений на рівні 26,10 гривні за долар", - розповів начальник управління дилінгових операцій" Райффайзен банку Аваль "Юрій Гриненко.

Він пояснив зростання валютної пропозиції на торгах продажами агросектора, а також наближенням бюджетного періоду: експортери конвертують долар для сплати податків наприкінці місяця.

Результати нацбанківського аукціону за обсягами викупленої валюти ще не публікувалися, проте виходячи з курсу відсікання, фінансисти вважають, що НБУ викупив всі запропоновані йому долари.

Як повідомив заступник директора казначейства банку "Хрещатик" Едуард Назаренко, після аукціону регулятора на торгах не залишилося валютних продавців. "НБУ все викупив, і пропозицій з продажу не залишилося. Стоять лише заявки на покупку, але вони зовсім невеликі, і покупці ставлять ціни нижче за ринок - на рівні 25,80-25,90 гривні за долар", - сказав він нам.

Назаренко вважає, що міжбанк 22 березня може фінішувати в рамках 26,08-26,10 грн/$. А Юрій Гриненко допускає і невелику корекцію вгору - до 26,10-26,20 грн/$.

Просіли і готівкові курси валюти. 22 березня банки на 15 копійок опустили мінімальний курс викупу долара у населення - до 26,30 грн/$ і не змінили максимальний - 25,60 грн/$.

Найнижча ціна продажу валюти в касах просіла на 12 копійок - до 26,48 грн/$, а найвища - на 15 копійок (до 26,95 грн/$).

На чорному ринку розцінки просіли на 10 копійок: викуповують долар міняйли у вівторок за середньою ціною в 26,35 грн/$, а продають - по 26,45 грн/$.

Зараз ви читаєте новину «Долар обвалили і Нацбанк його скуповує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути