Ексклюзиви
пʼятниця, 20 листопада 2020 17:57

Долар може впасти на 20%

Долар може впасти на 20%
Банки погіршили очікувані показники. Фото: unsplash

Очікується падіння долара на 20% на тлі появи вакцини від Covid-19 та відновлення світової економіки.

Банки, що вже мали негативні прогнози стосовно долара наступного року, погіршили очікувані показники на тлі появи нових клінічних випробувань, пише "Економічна правда" з посиланням на Financial Times.

Аналітики Wall Street очікують, що з появою вакцини долар впаде через зростання впевненості у світовій економіці. Вони порівнюють очікувану ситуацію наступного року з падінням, що спостерігалось у середині 2000-х. Тоді долар сягнув падіння у 33% за декілька років.

Попит на інші валюти на ринках, що розвиваються, стрімко зростав, адже інвестори йшли за низькими відсотковими ставками. Тенденцію спинила світова криза 2008 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці довіряють долару та коли вважатимуть надійною гривню: думки експертів

Консенсус-прогнози Bloomberg показують очікуване падіння індексу долара близько 3% до кінця наступного року. Євро у цей час може сягнути $1,21 проти $1,18 цієї миті.

В американському інвестиційному банку Morgan Stanley очікують падіння індексу на 4% завдяки зростанню валют Норвегії, Швеції, Нової Зеландії та Австралії. На думку аналітика компанії, євро вартуватиме $1,25 наприкінці 2021-го.

Банківські аналітики зазначають, що підвищення США облікової ставки призведе до відтоку інвесторів у пошуку кращих умов, що ще більше відзначиться на показниках долара.

Вперше з лютого 2013 року долар втратив першість в системі міжнародних платежів. Протягом 1 місяця більшість платежів проводилися в євро.

Зараз ви читаєте новину «Долар може впасти на 20%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути