середа, 18 грудня 2013 14:58

Долар коштуватиме 7,5 гривні - експерт

Долар коштуватиме 7,5 гривні - експерт
фото: telegrafist.org

Курс долара найближчим часом найімовірніше буде 7,5 грн. Про це написав у своєму блозі на Gazeta.ua економічний експерт Олександр Охріменко.

"Коли Україна уклали договори з Китаєм, говорили, що тепер їй простіше буде домовлятися з Росією. І ось результат. Росія знизила ціну на газ і, фактично, замість МВФ надала Україні кредит на $15 млрд. Китай - це реальний конкурент Росії, а не міфічний. Це оренда 3 млн. га землі в Україні, це новий порт, і нові заводи з виробництва синтетичного газу. Для Росії це був реальний виклик. Як результат, Україна отримала фінансові преференції, і без необхідності вступати в Митний союз.

Що буде з договором про асоціацію? ЄС доведеться запропонувати Україні "дорожню карту" з нормальними економічними умовами, що стосується і поставок товарів до країн ЄС, і надання фінансової допомоги Україні для реконструкції українського бізнесу, і багато чого іншого" , - вважає експерт.

Нагадаємо, за підсумками шостого засідання українсько-російської міждержавної комісії за участі президентів країн Віктора Януковича та Володимира Путіна 17 грудня у Москві було підписані 14 документів. Зокрема, Росія знижує для України ціну за газ із $400 до $268,5 за тисячу кубометрів та надає кредит у $15 мільярдів.

Зараз ви читаєте новину «Долар коштуватиме 7,5 гривні - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути