понеділок, 11 грудня 2017 12:51

Доборолись з корупцією до рівня Росії

Доборолись з корупцією до рівня Росії
Україна зайняла разом з Росією 131 місце за рівнем корупції. Фото: Експрес - онлайн

Україна повинна продемонструвати світові боротьбу з корупцією і факт створення нових інституцій. Результати такого реформування мають якісно відрізнятися від російських.

Про це повідомив член правління міжнародної некомерційної правозахисної організації Human Rights First Брайан Дулі, передає УНН.

За даними експерта, на сьогоднішній день Україна не далеко відірвалась від Росії за показниками боротьби з корупцією та показниками якості врядування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН підрахували щорічний світовий обсяг хабарів та втрати від корупції

"Україна займає 78 позицію за даними проекту світової юстиції The World Juistice. Водночас, Росія посідає 96 позицію поміж 113 країн, де проводилося дослідження", - прокоментував Брайан Дулі.

Він додав, що за 2017 рік Public Integrity надав Україні 68 місце, а Росії — 72 з 109 країн. За якістю врядування у світі у Світовому банку в 2017 році Україна посіла ту ж позицію, що й Росія. За індексом прийняття корупції Transparency International Україна зайняла разом з Росією 131 місце серед 176 країн світу.

За 2 роки в роботі НАБУ близько 500 справ, майже 3 сотні підозрюваних та сотня обвинувальних актів, переданих до суду. Однак, суди не квапляться із розглядом справ – наразі винесено вироки стосовно лише 18 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Доборолись з корупцією до рівня Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути