понеділок, 20 серпня 2018 14:42

Для збереження транзиту газу через Україну потрібно шукати компроміси з країнами Європи - Тарута

Для збереження транзиту газу через Україну потрібно шукати компроміси з країнами Європи - Тарута
Лідер партії "Основа" Сергій Тарута заявив, що Україна може повністю забезпечити себе газом і стати його експортером. Фото: Гордон

Пора визнати, що "Північний потік-2" буде побудований, і шукати компроміс з європейцями, щоб зберегти транзит через Україну. І, звичайно, переходити на власний газ за програмою "Країна ЗаПрацює". Україна може повністю забезпечити себе газом і стати його експортером. Про це заявив лідер партії "Основа" Сергій Тарута в ефірі телеканалу "Україна".

"Упевнений, що на зустрічі Путіна і Меркель зачіпалася тема "Північного потоку-2". Завжди необхідно готуватися до найгіршого варіанту - цей газопровід побудують. Нам потрібно думати, як ми будемо забезпечувати роботу своєї ГТС", - заявив Тарута.

Політик переконаний, що Україні необхідно домовитися з країнами Європи про прокачування через нашу територію такого обсягу газу, який збереже рентабельність української ГТС.

"Нам потрібно домовитися про прокачування 55-65 млрд куб. м. Це вже не 110-120 млрд куб. м, як було раніше", - підкреслив він.

Лідер партії "Основа" також зазначив, що стратегічним завданням для влади є збільшення власного видобутку газу.

"В Україні є колосальні власні ресурси. Головне завдання керівництва країни - залучити інвестиції у власний видобуток і ГТС. Тоді нам не потрібно залежати від РФ. Україна в змозі добувати 50 млрд куб. м, з них 10-15 млрд куб. м можемо продавати", - резюмував Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Для збереження транзиту газу через Україну потрібно шукати компроміси з країнами Європи - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути