вівторок, 06 листопада 2012 12:12

"Дірку" в держбюджеті хочуть збільшити ще на 7,6 мільярда

"Дірку" в держбюджеті хочуть збільшити ще на 7,6 мільярда
Дефіцит держбюджету може бути збільшений до 38,8 млрд. Фото: anna-news.info

Дефіцит державного бюджету на 2012 рік може бути збільшений на 7,6 млрд грн до 38,8 млрд грн.

Відповідний законопроект №11396 зареєстрований у Верховній Раді.

Як пояснено в проекті закону "Про внесення змін до Закону України" Про Державний бюджет України на 2012 рік ", це необхідно для погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію для населення.

У пояснювальній записці зазначено, що на сьогодні єдиним шляхом погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію для населення - 7,68 млрд грн, яка утворилася протягом 2011-2012 років і залишилася непогашеною, є фінансування відповідної субвенції за рахунок коштів загального фонду державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінфін хоче підвищити туристичний збір

Законопроект розроблено Міністерством енергетики та вугільної промисловості з метою реалізації вимог постанови Кабінету міністрів від 15.10.12 №968 "Про заходи щодо забезпечення розрахунків за спожитий імпортований природний газ".

"Реалізація норм закону дасть можливість забезпечити своєчасні розрахунки з постачальником імпортованого природного газу за рахунок скорочення обсягу заборгованості підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ шляхом фінансування субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію для населення за рахунок загального фонду державного бюджету та, як наслідок, стале проходження опалювального періоду 2012/2013 року", - зазначено в пояснювальній записці.

Зараз ви читаєте новину «"Дірку" в держбюджеті хочуть збільшити ще на 7,6 мільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути