четвер, 21 червня 2012 19:23

"Дірку" в бюджеті Пенсійного фонду збільшуватимуть ще не раз - експерт

"Дірку" в бюджеті Пенсійного фонду збільшуватимуть ще не раз - експерт
Андрій Новак: Україні треба переходити з однорівневої солідарної пенсійної системи до щонайменше трирівневої. Фото: politiko.ua

Зміни до бюджету Пенсійного фонду вноситимуться ще неодноразово.

Таку думку висловив голова Комітету економістів, проректор Європейського університету Андрій Новак у ефірі Першого ділового каналу.

"Думаю, переглядати будуть ще не один раз. Тому що, як відомо, були внесені зміни до державного бюджету на 2012 рік - додатково 33 мільярди гривень, з яких 16 мільярдів підуть на так звані соціальні ініціативи. Не виключаю, що соціальні ініціативи триватимуть, для чого потрібно буде знову шукати гроші", - сказав він.

За його словами, також погіршуватиметься бізнес-клімат.

"Завдання, які ставляться Митній та Податковій службам, щодо збирання додаткових коштів для того, щоб у тому числі забезпечувати зміни до бюджету, є, звісно, дуже поганим знаком для українського бізнесу та іноземного бізнесу, який хотів би працювати в Україні", - зазначив Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дірка" в бюджеті може сягнути 4% ВВП - прогноз

Експерт упевнений, що Україні треба переходити з однорівневої солідарної пенсійної системи до щонайменше трирівневої.

"Чинна пенсійна реформа цього не зробила. Вона тільки припускає можливість другого рівня за умови, коли Пенсійний фонд буде бездефіцитним. Але це відбудеться, коли, яка кажуть в народі, на горі рак свисне", - наголосив Новак.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко повідомив, що дефіцит Пенсійного фонду буде збільшений на 7 млрд грн - до 16 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «"Дірку" в бюджеті Пенсійного фонду збільшуватимуть ще не раз - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути