понеділок, 24 квітня 2017 20:13

Діамантбанк визнали неплатоспроможним

Діамантбанк визнали неплатоспроможним
Фото: 24 Канал

У "Діамантбанку" ввели тимчасову адміністрацію.

Про це повідомляють "Схеми".

"Просто зараз Фонд гарантування вкладів вводить у банк Жванії-Мартиненка "Діамантбанк" тимчасову адміністрацію", - йдеться у повідомленні.

У Національного банку України також підтвердила віднесення "Діамантбанку" до категорії неплатоспроможних.

"Станом на 1 квітня "Діамантбанк" не забезпечив виконання заходів, передбачених планом реструктуризації, внаслідок чого банк не досяг мінімального значення нормативу достатності регулятивного капіталу", - повідомляє регулятор.

У свою чергу, голова правління Діамантбанку Олег Ходачук пов'язує неплатоспроможність фінансової установи з затриманням екс-депутата і одного з акціонерів банку Миколи Мартиненка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застрелили колишнього голову Національного банку України

"Ми виконували програму докапіталізаціі банку в повному обсязі станом на початок року. На 1 квітня акціонери не встигли виконати єдину суттєву вимогу - докапіталізувати банк на суму 750 млн гривень. Нам дали строк на продовження терміну докапіталізаціі і в мене була впевненість, що ми встигнемо. Але останнім пострілом в нас став арешт акціонера банку Миколи Мартиненка", - зазначив він.

За словами Ходачука, "остання комплексна перевірка НБУ, яка проводилась на початку цього року, підтвердила наявні проблеми банку із-за високого обсягу кредитів акціонерам, які видавались з 2002 по 2013 рік, відсотки за якими "не обслуговувалися з моменту видачі кредиту".

2 квітня 2016 року банк "Хрещатик" ввів обмеження на видачу готівки через банкомати та в касах. Через чутки про проблеми в банку біля відділень вишикувалися черги. Люди знімали гроші з рахунків. Зняти з банківської картки можна було не більше 2,5 тис. грн. Цей день вважають "початком кінця" банку "Хрещатик". 5 квітня Нацбанк визнав його банкрутом.

Зараз ви читаєте новину «Діамантбанк визнали неплатоспроможним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути