Ексклюзиви
середа, 06 червня 2012 10:45

Держстат помітив в Україні дефляцію: найбільше подешевшали харчі

Держстат помітив в Україні дефляцію: найбільше подешевшали харчі
Держстат: на споживчому ринку у травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,8%. Фото: dvzdrav.ru

Індекси споживчих цін (ІСЦ) та цін виробників промислової продукції (ІЦВ) у травні 2012 року становили 99,7 % і 100,2%, з початку року - 100,4% і 105% відповідно.

Такі дані навела Державна служба статистики в черговому експрес-випуску.

На споживчому ринку у травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,8%. Найбільш суттєво (на 32,4%) подешевшали яйця. На 3,2–1,0% знизилися ціни на молоко, сало, масло, овочі, цукор, сири, рис, продукти переробки зернових. Крім того на 0,4–0,1% стали дешевшими яловичина, кисломолочна продукція, соняшникова олія.

Водночас на 3,7% подорожчали фрукти, на 0,4–0,2% зросли ціни на безалкогольні напої, м'ясо птиці, свинину, рибу та продукти з риби, маргарин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ: гривня впаде до 9,18 за долар

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,7%, у т.ч. тютюнові вироби – на 0,8%, алкогольні напої – на 0,7%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% в основному зумовлено сезонним зменшенням плати за гарячу воду, опалення на 0,4%. Разом з цим послуги водопостачання та водовідведення стали дорожчими на 0,2% та 0,1% відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні пиво подорожчає на 15% - учасник ринку

Підвищення цін у сфері охорони здоров'я склало 0,4%. При цьому найбільше (на 0,5%) подорожчала фармацевтична продукція.

Ціни на транспорт у цілому підвищилися на 0,4%, що в першу чергу викликане подорожчанням палива та мастил на 0,8% та перевезень пасажирським автодорожнім транспортом на 0,4%. Крім того вартість перевезень залізничним транспортом знизилася на 1,2%.

Разом з цим на 0,7–0,2% знизилися ціни на аудіотехніку, фотоапаратуру та обладнання для обробки інформації, побутову техніку.

Зараз ви читаєте новину «Держстат помітив в Україні дефляцію: найбільше подешевшали харчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути