середа, 04 грудня 2013 09:22

Держбюджет-2013 на межі зриву: надходження різко впали

Держбюджет-2013 на межі зриву: надходження різко впали
Уряд вже кілька місяців недофінансовує майже всі витрати. Фото: vk.com

У загальний фонд державного бюджету за листопад поточного року надійшло 25 млрд грн. Це на 12,6%, або 3,6 млрд грн, менше, ніж у листопаді 2012 року.

Про це з посиланням на дані Державної казначейської служби пише "Комерсант Україна" в публікації "Доходи виявилися в дефіциті".

Разом з тим, у загальний фонд держбюджету за січень-листопад надійшло 266,4 млрд грн. Такий рівень доходів на 2,8% вищий від показника відповідного періоду минулого року.

У Міністерстві доходів і зборів вчора не опублікували дані про збір основних бюджетоутворювальних платежів - податку на прибуток, ПДВ, акцизного податку. За даними Держказначейства, обсяг відшкодування ПДВ за 11 місяців становив 51,3 млрд грн, з яких 21,8 млрд грн - в автоматичному режимі.

Враховуючи річний план бюджету-2013, в грудні доходи загального фонду повинні сягнути 57,5 млрд грн. Зібрати цю суму неможливо. У 2012 році після платежів у листопаді на 26,6 млрд грн у грудні до загального фонду надійшло 30,4 млрд грн. Можливості збільшувати дефіцит держбюджету обмежені, оскільки це загрожує зростанням державного боргу і відсоткових платежів за ним.

Уряд вже кілька місяців недофінансовує майже всі витрати, крім соціальних, а також здійснює витрати за рахунок залишків коштів на єдиному казначейському рахунку. Порівняно з жовтнем обсяг грошей у Держказначействі хоч і зріс майже втричі - до 1,2 млрд грн, але залишається найменшим за 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Держбюджет-2013 на межі зриву: надходження різко впали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути