вівторок, 01 грудня 2020 22:20

Депутати не будуть приймати бюджет у новорічну ніч - Разумков

Депутати не будуть приймати бюджет у новорічну ніч - Разумков
Разумков заявив, що бюджет приймуть швидко. Фото: Delo.ua

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, що бюджет приймуть швидко.

"Минулого року бюджетний процес відбувся вчасно і пройшов швидко. Цього року нам завадив і Covid-19, і станом на сьогодні є проблема. Бюджет був поданий до Верховної Ради із запізненням майже на тиждень, зі зміною строків. Він надійшов до Верховної Ради минулої п'ятниці", - сказав Разумков в ефірі телеканалу "112 Україна".

Згідно із законодавством, Рада має 10 днів на вивчення документу.

"І якщо по тим чи іншим законопроєктам Верховна Рада може дозволити собі рухатися швидше, то бюджет, на жаль, не такий закон", - зауважив голова ВР.

Наголосив, що до бюджету потрібно підходити дуже виважено.

"Ви знаєте про ситуацію з освітою, з тим об'ємом недофінансування, про який говорять представники профільного комітету. І та позиція, яку ми чуємо по інших напрямках, і по гуманітарній сфері. І, не дивлячись на великий додатковий об'єм, який ми отримаємо в цьому бюджеті для медичної сфери, але в нас нові виклики, такі як Covid-19", - сказав він.

Все це має бути враховано та відображено в бюджеті.

"Те, що буде залежати від нас як від Верховної Ради, як від народних депутатів, ми будемо намагатися виправити, підкоригувати. Але, на жаль, ми також не можемо бути тут чарівниками, і виходимо з тих об'ємів, ресурсів, які є, які прогнозуються Кабінетом міністрів України на наступний рік. Тобто, ми не можемо намалювати виключно те, що нам би хотілося", - сказав Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Єдиному казначейському рахунку залишилось менше 20 млрд грн

Спікер бачить налаштування депутатів конструктивно підходити до бюджетного процесу.

"Нам важливо прийти і якісно зробити свою роботу, проголосувавши цей законопроект, та не затягувати цей процес. Ми точно не налаштовані на так звану бюджетну новорічну ніч... Це в гірших традиціях Верховної Ради. Дуже не хотілося б їх повторювати", - підсумував голова Верховної Ради.

26 листопада Кабінет міністрів затвердив проєкт закону про держбюджет на 2021 рік до 2-го читання. Доходи бюджету збільшили на 21 млрд грн, а видатки зменшили на 12,8 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Депутати не будуть приймати бюджет у новорічну ніч - Разумков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути