Ексклюзиви
понеділок, 06 липня 2020 13:01

Депозити відчутно подешевшали: під які відсотки банки беруть гроші

Депозити відчутно подешевшали: під які відсотки банки беруть гроші
Найбільше подешевшали гривневі вклади. Фото: pixabay.com

Протягом останніх 2 тижнів українські банки знижували ставки за депозитами.

Гривневі вклади від 1 місяця до 3 рекордно подешевшали - до 6,8% річних. Депозити на період від 3 до 6 місяців пропонують 8,45% річних, пише Liga.net.

Середня ставка для заощаджень від пів року до року знизилася до 8,62% річних. Гроші в банку терміном понад рік можна зберігати під 8,56% річних. Безстрокові заощадження подешевшали до 5,57% річних. Також до 8,04% опустилась прибутковість вкладів на період до місяця.

Також подешевшали доларові депозити. Заощадження на термін від 1 місяця до 3 пропонують під 0,54% річних. Від пів року до року - 1,31% річних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці кинулися скуповувати долари

Депозити терміном понад рік подешевшали до 1,78% річних. Від 3 місяців до пів року - до 0,94% річних. Безстрокові доларові заощадження пропонують під 0,54%. Вклади для термінів менше місяця - 0,58% річних.

Упала прибутковість для вкладів у євро термінами від місяця до 3 - до 0,48% річних. Депозити від 3 місяців до пів року подешевшали до 0,64% річних. Від пів року до року - до 0,91% річних. Депозити терміном понад рік банки беруть під 1,08% річних.

На початку червня Національний банк знизив облікову ставку з 8% до 6%. Це найнижчий рівень за історію незалежної України.

Зараз ви читаєте новину «Депозити відчутно подешевшали: під які відсотки банки беруть гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути