понеділок, 19 жовтня 2020 16:08

Депозити у гривні суттєво подешевшали

Депозити у гривні суттєво подешевшали
Гривневі вклади максимально подешевшали на терміни до місяця. Фото: pixabay

Протягом минулих 3 тижнів значно знизилась прибутковість депозитів у гривні.

Знизили ставки 6 банків з 26 досліджуваних: БТА Банк, АПБанк, Мегабанк, МТБ Банк, ПІНбанк, ПУМБ, Укрексімбанк. Підвищились середні ставки для депозитів в доларах і євро на короткі терміни, свідчить огляд від LIGA.net.

Гривневі вклади максимально подешевшали на терміни до місяця - до 6,12% річних. Безстрокові заощадження пропонують під 4,43% річних. Вклади періодом понад рік знизили прибутковість до 7,83% річних. Знизилися ставки для періодів від місяця до трьох - до 6,03%, від 3 місяців - до 7,35% і від 6 місяців до року - до 7,8%.

Середня ставка в доларах виросла для термінів від місяця до трьох і становить 0,85% річних. Вклади терміном до місяця подорожчали і пропонують 0,56% річних. Депозити періодом від трьох місяців до пів року надають прибутковість в 0,85% річних. Знизилися ставки для безстрокових заощаджень до 0,42% річних. Вклади періодом від пів року до року подешевшали до 1,14% річних. Депозити на терміни понад рік пропонують 1,68% річних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податок на доходи за депозитами можуть скасувати: якими будуть наслідки для населення

Ставки в євро синхронно знизилися для безстрокових заощаджень і для депозитів строком понад рік - до 0,17% і до 1,02% річних відповідно. Вклади періодом від пів року до року не зазнали змін в ставках і пропонують 0,87% річних. Виросла прибутковість для термінів менше місяця - до 0,31%, і до 3 місяців - до 0,55%. Депозити періодом від 3 місяців до пів року подорожчали до 0,82% річних.

Голова НБУ Кирило Шевченко заявив, що український банківський сектор продемонстрував високу стійкість в умовах пандемії коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Депозити у гривні суттєво подешевшали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути