четвер, 16 травня 2019 12:29

Депозити стали вигіднішими: які умови пропонують банки

Депозити стали вигіднішими: які умови пропонують банки
Доларові вклади на 3 місяці пропонують зберігати під 2,12% річних. На 6 місяців - під 2,77% річних. Фото: Альфа-Банк

У квітні гривневі депозити населення зросли на 2,5% - до 284,3 млрд грн. Валютні - на 0,1%. Досягли $8,55 млрд.

Крім того, у квітні на 0,1% річних зросла прибутковість вкладів у гривні. Їх у середньому пропонують під 15% річних. Найвигідніші депозити терміном на 9 чи 12 місяців. Їх пропонують під 15,62-15,63% річних, передає ubr.ua.

Доларові вклади на 3 місяці пропонують зберігати під 2,12% річних. На 6 місяців - під 2,77% річних. Депозити на 9 і 12 місяців пропонують під 2,85% і 3,3% річних відповідно.

"Прибутковість депозитів зросла через потреби банків у грошових ресурсах для кредитування як населення, так і бізнесу", - каже банкір Дмитро Поліщук.

Популярними стають онлайн-депозити. Нацбанк дозволив відкривати вклади дистанційно через системи інтернет-банкінгу та мобільні додатки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депозити: до яких банків люди несуть гроші

"Найбільшим попитом серед населення користуються середньострокові, на 3-6 місяців, депозити без права поповнення та дострокового розірвання. Є інтерес до депозитів із правом вільного поповнення та зняття", - каже Поліщук.

Також гроші зберігають у депозитах у різних валютах. Наприклад, 60% коштів кладуть на гривневий вклад, а 40% - на доларовий. Рідше вклади роблять у євро.

Від початку року обсяги депозитів населення перевищили докризовий рівень. Досягли 284 млрд грн. На початку липня 2013-го українці зберігали у банках 231 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Депозити стали вигіднішими: які умови пропонують банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути