понеділок, 26 березня 2012 20:25

Гроші українців можуть замінити багатостраждальний транш МВФ - Кінах

Гроші українців можуть замінити багатостраждальний транш МВФ - Кінах
Анатолій Кінах проти того, щоб залучені кошти йшли на поточне споживання. Фото: ukrgazeta.com

Формування у населення України довіри до банківської системи може позбавити державу необхідності залучати кошти на зовнішніх ринках запозичень.

Таку думку висловив президент Української спілки промисловців і підприємців (УСПП), заступник голови фракції Партії регіонів Анатолій Кінах у ефірі "Ера FM".

"Я за те, щоб ми співпрацювали з міжнародними фінансовими організаціями. Але щоб ці ресурси, які ми залучаємо, у першу чергу йшли не на поточне споживання, а на розвиток - це по-перше. А по-друге, упевнений, в разі формування умов довіри громадян України до банківської системи ... за рахунок такої довіри можна отримати ресурси для інвестування в економіку країни на порядок вищі, ніж той же багатостраждальний транш Міжнародного валютного фонду", - сказав він.

За його словами, для цього також необхідно продовжувати реформувати пенсійну систему.

"До цього треба ще додавати подальші цілеспрямовані дії з удосконалення пенсійної системи. Особливо - (запроваджувати) другий рівень, накопичувальний. У всіх розвинутих країнах пенсійні фонди є потужним джерелом для інвестування в національні економіки. Україна — не виняток і теж повинна іти таким шляхом", - зазначив Кінах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінах: тристоронній консорціум буде для України найкращим

Як наголосив глава УСПП, важливо, щоб покращення соціальних стандартів відбувалося не за рахунок подальшого зростання боргу держави.

"Консолідований як державний, так і корпоративний борг України уже зашкалює за 120 мільярдів доларів. Це величезне навантаження", - підкреслив Кінах, додавши, що також необхідна реальна боротьба з корупцією.

 

Зараз ви читаєте новину «Гроші українців можуть замінити багатостраждальний транш МВФ - Кінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути