Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2020 11:20

День веб-дизайнера: як заробляти понад 30 тис. грн на малюнках

День веб-дизайнера: як заробляти понад 30 тис. грн на малюнках
На сайтах із пошуку роботи веб-дизайнеру, в середньому, пропонують зарплату 17500 грн. Фото: pexels.com

3 грудня традиційно відзначається Всесвітній день комп'ютерної графіки - свято дизайнерів та аніматорів. Дата була обрана невипадково — вона єдина в році починається зі знакового поєднання символів 3D.

Попит на веб-, графічних дизайнерів та аніматорів в Україні та світі постійно зростає. Де шукати роботу представникам креативної професії, скільки заробляють дизайнери в Україні та яке майбутнє у цієї спеціальності розповіла Gazeta.ua Катерина Козельська, HR-менеджер креативного агентства TABASCO.

"Попит на цих спеціалістів високий: і в рекламній сфері, і в FMCG. На виробництві є дизайнери, котрі роблять впізнаваною продукцію. Коли компанія виходить на ринок, то має своє "обличчя". Це здебільшого робота дизайнера у тісній зв'язці з маркетологами На старті кар'єри варто піти працювати до креативного або дизайн-агентства, де можна спробувати себе у різних напрямах. Попрацювати з різними задачами і продуктами", - розповідає Катерина Козельська.

Важко сказати, який саме напрям IT-дизайну зараз найпопулярніший. Хороший веб- чи графічний дизайнер завжди знайде роботу. А якщо може працювати в обох напрямках, то автоматично стає затребуваним.

"Дизайнери будуть потрібні всюди, тому що є зовнішня реклама, інтернет-реклама, яку роблять руки дизайнерів. На вагу золота на ринку буде універсальний дизайнер, що розвивається та може бути корисним у всіх напрямках - анімації, вебі, графіці, займатися айдентикою, 3D-графікою", - говорить Катерина Козельська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вивів на подіум чоловіка в джинсах і без краватки - чим запам'ятався Версаче

На сайтах із пошуку роботи веб-дизайнеру, в середньому, пропонують зарплату 17 500 грн. Motion-дизайнеру - аніматору - 19 500 грн. Геймдизайнери, спеціалісти з візуальної розробки комп'ютерних ігор, можуть отримувати понад 30 тис. грн.

"Про середній рівень зарплати важко говорити, тому що зараз багато хто пішов у фріланс. Люди самі визначають собі рівень заробітку, залежно від складності роботи та термінів. Із досвіду можу сказати, що дизайнери люблять фріланс. "Затягти" в офіс такого спеціаліста складно", - зазначила HR-менеджерка.

Високий рівень зарплат, цікава робота та багато інших переваг професії дизайнера роблять її спокусливою. В Україні існує багато курсів, де запевняють, що стати дизайнером можна з нуля - за 3-5 місяців.

"Дизайнер обов'язково має володіти азами класичного малюнка. На таких людей буде завжди попит, тому що у них розвинене традиційне відчуття смаку, вони володіють технікою. На курсах не дадуть цих азів, має бути академічний малюнок - тоді це більш якісний підхід до робити, підбору світла, ліній. Спеціалісти, що мають вищу освіту "Образотворче мистецтво" більш поглиблено володіють знаннями, необхідними для професії. Вони швидко схоплюють та розуміють задачі", - підсумувала Катерина Козельська.

Тим, хто не хоче працювати в офісі, пропонують вакансії ретушерів, швачок і відеодизайнерів.

Зараз ви читаєте новину «День веб-дизайнера: як заробляти понад 30 тис. грн на малюнках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути