четвер, 27 січня 2022 14:32

Данія виділить Україні €73 млн

Данія виділить Україні €73 млн
Дмитро Кулеба зустрівся з главою МЗС Данії Єппе Кофодом. Фото: МЗС

Данія надасть Україні €73 млн для забезпечення фінансової та економічної стабільності.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ за підсумками переговорів глав МЗС обох країн Дмитра Кулеби та Єппе Кофода в Копенгагені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ продовжує накопичувати війська быля кордонів України - Пентагон

Кошти виділять у рамках данської програми європейського сусідства DANEP у період 2022-2026 років. Україна буде головним одержувачем технічної допомоги - отримає €73 млн зі €170 млн.

"Високо цінуємо прагнення данського уряду нарощувати економічну та інвестиційну співпрацю з Україною. Це чіткий сигнал іноземним інвесторам про те, що попри безпекові виклики ситуація під контролем, наша держава демонструє економічне зростання, вона приваблива для інвестицій та успішних комерційних проєктів", - наголосив Кулеба.

Глава МЗС поінформував данського колегу про ситуацію з російськими військами біля українського кордону. Також співрозмовники обговорили підготовку пакету жорстких економічних санкцій ЄС проти РФ.

Канада надасть $340 млн негайної підтримки Україні, а також збільшить кількість особового складу навчальної місії в Україні до 400 осіб. Ця підтримка допоможе Україні зміцнити її безпеку й дозволить захищатися від певних загроз.

Зараз ви читаєте новину «Данія виділить Україні €73 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути