Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 10:28

Данія дозволить "Північний потік-2" під гарантії Україні

Данія дозволить "Північний потік-2" під гарантії Україні
"Північний потік-2" мають добудувати в 2019 році. Фото thekievtimes.ua

Данія вирішила пов'язати дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" з гарантіями Росії на продовження транзиту газу в Європу через Україну.

"У зв'язку з цим українське питання має вирішальне значення. Уряд Данії ще не дав згоди на будівництво газопроводу у винятковій економічній зоні країни", - заявив Ларс Лекке Расмуссен, прем'єр-міністр Данії.

У понеділок за підсумками зустрічі з українським президентом Ангела Меркель, зазначила, що реалізація проекту газопроводу "Північний потік-2" можлива тільки за умови, що Україна продовжить грати роль країни-транзитера при постачанням російського газу в Європу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим загрожує Україні "Північний потік-2"

Компанія Nord Stream 2, засновником і єдиним акціонером якої є Газпром, має намір завершити будівництво "Північного потоку-2" до кінця 2019 року. Газопровід повинен з'єднати Росію і Німеччину. Протяжність трубопроводу з пропускною здатністю 55 млрд кубометрів газу в рік повинна становити 1220 км. Газопровід проходитиме через території Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Данія дозволить "Північний потік-2" під гарантії Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути