Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 10:39

Що зміниться в накопичувальній пенсійній системі

Що зміниться в накопичувальній пенсійній системі
Індивідуальна накопичувальна система має бути обов'язковою для людей віком до 35 років. Інші можуть долучатися до неї за бажанням. Фото: cafeland.vn

Законопроект про накопичувальну систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування пройшов обговорення в профільному комітеті Верховної Ради. Після того, як документ приймуть у першому читанні, його допрацюють.

За словами міністра соцполітики Андрія Реви, до законопроекту необхідно внести кілька принципово важливих норм. Так, у недержавний пенсійний фонд платитиме лише громадянин. Гроші від роботодавця йтимуть в солідарну систему накопичення. Це буде базовою пенсією. Щоб отримати її співробітник має вимагати офіційну зарплату, пише "Інтерфакс".

Міністр наголосив, що накопичення кожного громадянина мають зберігатися в недержавному пенсійному фонді.

"У іншому випадку, це буде не ефективно. Я категорично проти того, щоб Пенсійний фонд виконував роль недержавного. Щоправда в Україні нестабільна ситуація з приватними пенсійними фондами. Тому необхідний жорсткий контроль за роботою кожного такого фонду", - каже Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили приємну новину для пенсіонерів

Індивідуальна накопичувальна система має бути обов'язковою для людей віком до 35 років. Інші можуть долучатися до неї за бажанням.

Крім того, Андрій Рева вважає, що фондами загальнообов'язкового державного пенсійного страхування не мають були іноземні компанії. Українські активи повинні працювати на економіку країни.

Міністерство соцполітики планує у 2019 році перерахувати всі пенсії за формулою 50% зростання інфляції і 50% зростання заробітної плати. Крім того, обговорюється питання, щоб вартість стажу для громадян, які вийшли на пенсію до 2000 року, відрізнялася.

Зараз ви читаєте новину «Що зміниться в накопичувальній пенсійній системі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути