пʼятниця, 23 вересня 2016 14:41

Чому українці не поспішають брати субсидії на орендовані квартири

Чому українці не поспішають брати субсидії на орендовані квартири
www.whrussia.ru

Орендарі можуть оформити субсидію на помешкання на підставі договору про оренду, зазначають у Мінсоцполітики. Однак власники квартир не поспішають іти на це. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла столичний рієлтор Тетяна Михайліна.

Субсидію можна отримати без прописки, на підставі договору про оренду з підписом власника помешкання та орендаря.

"Якщо людина не змогла оформити субсидію через відсутність прописки в даному помешканні, але там проживає і сплачує рахунки за тепло, газ, світло й воду, держава забезпечила їй можливість скористатися безповоротною допомогою. Рішенням Уряду не визначено жорстких вимог до такого документу: договір не потрібно завіряти нотаріально, достатньо лише двох підписів - власника житла й орендаря", - розповідає міністр соціполітики Андрій Рева.

Орендарі рідко користуються правом оформити субсидію на помешкання, що винаймають.

"Ринок оренди нерухомості жвавий. Ціни підскочили ще влітку, а попит не спадає. Власники квартир прискіпливо ставляться до вибору орендарів. Дивляться, чи платоспроможні люди претендують на оренду. Якщо орендарі попросять дозволу оформити субсидію, їм відмовлять", - каже Тетяна Михайліна.

За її словами, власники житла побоюються оформлювати субсидії на орендарів.

"Власники керуватимуться тим, що безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. Тому шукатимуть підводні камені. Ризикувати для них немає сенсу, якщо ці виплати можна повісити на плечі орендарів", - говорить рієлтор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У потенційних квартирантів перевіряють, чи є штамп у паспорті

Раніше повідомлялося, що найдешевшу квартиру в Києві пропонують орендувати за 2,5 тис. грн на місяць. Це однокімнатне помешкання на Мінському масиві.

Зараз ви читаєте новину «Чому українці не поспішають брати субсидії на орендовані квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути