вівторок, 03 липня 2018 10:45

Чому Україна купує російські товари

Чому Україна купує російські товари
Росія пропонує для України привабливі ціни, які не дозволяють відмовитися від імпорту. Фото: censor.net.ua

У січні-квітні 2018 року імпорт товарів з Росії в Україну збільшився на 31%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

"Український бізнес так і не знаходить можливості перебудувати себе і перебудуватися на нові, конкурентні ринки. Набагато простіше вести бізнес у звичному режимі, не турбуючись про конкуренцію. Лише дбаючи про цінові параметри, які досить легко можна відпрацювати в тіньових схемах. А їх протягом десятиліть відпрацьовували на території колишнього Радянського Союзу. Я думаю, що такий фактор має основне значення", - говорить директор економічних програм Центра Разумкова Василь Юрчишин, пише "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, що Європа хоче купувати в Україні

Він додав, що за 4 роки війни Україна могла б налагодити як виробництво, так й інші торговельні шляхи.

"Росія пропонує для України привабливі ціни, які не дозволяють відмовитися від імпорту. У фінансовому плані така ситуація цілком виправдана. Однак ми завжди можемо знайти інші ринки, тому що умови диктує покупець. Так, на відміну від експорту, імпорт завжди можна замінити. Головне - щоб було, за що купувати", - каже Олексій Дорошенко, директор асоціації постачальників торговельних мереж.

За даними Нацбанку, експорт товарів з України за 2017 рік збільшився на 19% (до $39,9 млрд), а імпорт в Україну - на 21% (до $49 млрд).

Зараз ви читаєте новину «Чому Україна купує російські товари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути